ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN İKAMET İZNİ HK.

Yayınlanma Tarihi: 11-12-2023

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN İKAMET İZNİ HK.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı arasında uluslararası öğrencilerin ikamet izni işlem ve süreçlerinin

yürütülmesine yönelik olarak 15 Kasım 2023 tarihinde “Uluslararası Öğrencilerin İkamet izni Başvurularına İlişkin iş Birliği Protokolü” imzalanmıştır.

İkamet izni alacak öğrencilerin başvuruları, Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kayıt Kabul İşleri Şube Müdürlüğü tarafından alınarak İl Göç İdaresi Müdürlüğüne iletilecektir.

Söz konusu öğrencilerin  Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kayıt Kabul İşleri Şube Müdürlüğü başvurması ve başvuranlar var ise başvuru evrakları ile şubeye gelmeleri  gerekmektedir.

Yasal kalış süresi bitmesi vb. nedenlerle Göç İdaresi Başkanlığının web sayfası üzerinden online başvuru yapamayan öğrencilerin ise İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gitmesi gerekmektedir.