TEKNOFEST 2024

Yayınlanma Tarihi: 11-01-2024

Türkiye’nin teknolojik alanlarda yetkinliğini geliştirmesi ve söz sahibi olabilmesi için gerekli paradigmik değişimin  şüphesiz en önemli ayagm1, toplumun milli teknoloji geliştirme süreçlerine olan desteğinin artmlmas1 ve ilgili alanlarda yetimiş nitelikli insan kaynağına katk1 sunulmas1 oluşturmaktadır. Bu hedefler doğrultusunda toplumun her bir bireyinin aynı ideal ve heyecan ile ülkemizin kabiliyetlerine, gücüne ve geleceğine olan inancı, “Milli Teknoloji Hamlesi”nin zeminini oluşturmaktadır. Bu hedefe ulaşabilmenin ön koşullarından birisi ise dünyada yüksek teknoloji projelerinin lokomotifi kabul edilen havacılık ve uzay alanlarında söz sahibi olabilmektir.

Bu amaçlar  doğrultusunda ilki 2018 y1lmda gerçekleştirilen TEKNOFEST, 26-29 May1s 2022 tarihlerinde Türkiye dışında ilk defa Azerbaycan’da Bakü Crystal Hall ve çeveasindeki sahil bulvarında düzenlenmiştir. Son olarak Cumhuriyetimizin 100. yılıma özel olarak 27 Nisan – 1 May1s tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, 30 Ağustos -3 Eylül tarihleri arasında Ankara Etimesgut Havalimanı’nda ve 27 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında İzmir  Çigili Havalimanı’nda diüenlenen TEKNOFEST 2023, toplamda 4.590 .000ziyaretçiye ev sahipliği yaparak kendi rekorunu k1rm1 ve “Dünyanın En Büyük Havac1hk, Uzay ve Teknoloji Festivali” ünvanm1 tazelemiştir.

Biri yurt dışı olmak üzere kuruluşundan bu yana toplam 9 defa gerçekleştirilen TEKNOFEST Havac1hk, Uzay ve Teknoloji Festivali, 2024 yılında ülkemizin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarımda bulunduğu 122 kurumla birlikte düzenlenmektedir.

TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen fuar etkinlik alanları, uçuş gösterileri, seminerler ve aktiviteler ile toplumun her kesiminin Milli Teknoloji Hamlesi ‘ne olan ilgilerinin artmlmas1 hedeflenmiştir. Bu faaliyetlerle birlikte bu sene 46 farklı teknoloji yarışmasıyla ülkemizin yetimi nitelikli insan kaynağına katkı sunulması amaçlanmıştır. İlkokuldan üniversite ve üzeri seviyeye kadar her eğitim seviyesinden gençlerin, mezunların ve profesyonellerin katılabileceği yarışmalarda ön elemeyi geçen tak1m ara 50 Milyon TL malzeme desteği, Adana’da gerçekleştirilecek TEKNOFEST etkinliğine katılmaya hak kazanan tak1mlara ulaş1m-­ konaklama desteği sağlanacak, dereceye giren tak1mlara ise 25 Milyon TL para ödülü verilecektir. Festivale dair detaylı bilgi ve başvuru linkleri www.teknofest.org web sitesinde mevcuttur.